Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Dyniowe kopytka

  • 25 dag puree z pieczonej dyni,
  • 75 dag ugotowanych ziemniaków,
  • jajko,
  • 1 i 1/2 szklanki maki,
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,
  • szczypta soli morskiej.

 

Puree z dyni łączymy z ugotowanymi ziemniakami, dodajemy pozostałe składniki i szybko wyrabiamy ciasto. Formujemy wałki i kroimy w 3 cm kopytka. Gotujemy we wrzątku ok. 3 min., do wypłynięcia.

Data dodania: 2022-03-16 19:11:47
Data edycji: 2022-03-16 19:13:22
Ilość wyświetleń: 76

,, Pomóżmy dzieciom myśleć, że potrafią, a będą potrafiły"

Violet F. Moos - Uczenie się przez zmysły

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej