Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Kotlety buraczane z kuskusem

  • 2 upieczone buraki,
  • 1/2 szklanki kuskusu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki sezamu,
  • 1/2 łyżeczki tymianku,
  • 1 jajko,
  • olej,
  • sól morska, pieprz.

 

Kuskus wsypać do dużej miski i zalać wrzątkiem. Upieczone buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z kuskusem. Do masy dodać jajko, sezam, posiekany czosnek, utarty w moździerzu tymianek. Doprawić świeżo zmieloną solą i pieprzem. Z masy uformować kotleciki i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Całość skropić olejem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180o) Piec ok. 20 min. Podawać z sosem jogurtowym.



Sos

  • kubeczek greckiego jogurtu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku,

Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą morską.

Data dodania: 2022-03-16 19:12:39
Data edycji: 2022-03-16 19:13:10
Ilość wyświetleń: 88

,, Pomóżmy dzieciom myśleć, że potrafią, a będą potrafiły"

Violet F. Moos - Uczenie się przez zmysły

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej