Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Pasztet Dorotki warzywno-drobiowy

Pasztet Dorotki warzywno-drobiowy
  • 3 średnie marchewki
  • 3 średnie pietruszki
  • 1 1 szklanki zielonego groszku (mrożonego)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • piersi indyka lub kurczaka ok. 700g
  • 4 jaja
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • 4 gałązki Bazyli
  • 3 łyżki bułki tartej
  • listek laurowy, ziele angielskie

Do zagotowanej z zielem angielskim i listkiem laurowym wody dodaj warzywa i gotuj 15 minut. Do warzyw wrzuć piersi. Gotuj razem wszystko jeszcze przez 20 minut. Wyjmij składniki z wywaru bez listka i ziela i odstaw do wystygnięcia. Po ostygnięciu zmiel składniki przez maszynkę do mięsa. Do masy dodaj groszek, 2 jaja całe, 2 żółtka, bułkę tartą, oliwę, masło, otręby oraz przyprawy i posiekaną bazylię. Delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj pianę ubitą z pozostałych białek. Wymieszaj delikatnie. Masę przełóż do blaszki i piecz w piekarniku o temp. 200° przez 45 minut.

Smacznego !

Data dodania: 2022-03-16 19:15:16
Data edycji: 2022-03-16 19:15:28
Ilość wyświetleń: 119

,, Pomóżmy dzieciom myśleć, że potrafią, a będą potrafiły"

Violet F. Moos - Uczenie się przez zmysły

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej